Madrigale Den Haag onder leiding van Enrico Ruggieri
Met driegangendiner van Café Loft
24 juni 18.00

Mantova I: Giaches de Wert
Madrigalen van Wert
Rore, Pallavicino
Gastoldi, d’India
Monteverdi

Madrigale Den Haag brengt madrigalen ten gehore van de meest vooraanstaande musicus in het Mantua van het midden van de 16e eeuw: Giaches de Wert. Hij stond bekend om zijn expressieve muzikale taal, grote contrasten en declamatorische stijl. Madrigale Den Haag richt haar repertoire op het Italiaanse madrigaal uit de 16e en 17e eeuw. Deze keer in L.O.F.T., de gerenoveerde Jeruzalemkerk in de Vruchtenbuurt in Den Haag, onder het genot van een driegangendiner verzorgd door Café Loft! 

Het madrigaal was het meest verheven en meest uitgevoerde wereldlijke muziekgenre aan de Italiaanse hoven in de renaissance. De MDH-programma’s verkennen de madrigaalstijlen die afkomstig zijn van Italiaanse hoven en hun vooraanstaande musici.

€45 p.p. inclusief het 3-gangendiner. Bel ons op 070-2253569 om te reserveren, of stuur een mailtje naar cafe@loftdenhaag.nl

Water is onze wereld
Tentoonstelling Elvira van Bochove
23 mei tot 31 juli 

“Water is transporteur van vitaliteit. In het water ben ik grenzeloos/lichaamloos. Water verbindt mij met het begin van de tijd, en met elke kant van de planeet. Veel van mijn werk is dan ook water gerelateerd. Ik maak mijn kunst om de verbondenheid over te brengen van al het leven op aarde. Mijn schilderijen gaan over rivieren en zee, maar ook het water wat in ons aanwezig is en het leven dat we leiden dankzij het water. Ook werk ik met citroenen, dragers van zonlicht en water. Zij vormen de basis voor magische geleiders die ons bewustzijn helpen bij het creëeren van realiteiten. Ze helpen om meer te zien dan beelden. Citroenen werden vroeger al gebruikt om magie te beoefenen. Er werden pinnen in gestoken en vervolgens versterkten de juiste spreuken het tot geluksbrengers.”

Elvira van Bochove is een multidisciplinair kunstenaar met een rode draad: Alles en iedereen is sterrenstof. Ze is afgestudeerd in tekenen en schilderen aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost, maar maakt ook ruimtelijk werk en leidt een groep dansers.

Meer lezen over Elvira’s kunst kan op haar website.

Wijnproeverij Mme Bouquet met hapjes uit onze keuken én live muziek van Yellofox
Vaderdag, 19 juni van 15.00 tot 17.30

Eindelijk kan de jaarlijkse zomerproeverij van Mme Bouquet weer live gehouden worden, en wel in onze zaal! Deze keer staat er een serie biologische zomerwijnen op de proeftafel, samen met huisgemaakte hapjes van onze chef. Daarbij is de gezellige, upbeat muziek van Yellofox is op zichzelf al een reden om mee te komen proeven 😉 Ook kunnen proeverijdeelnemers met 10% korting bij ons blijven dineren!

Gelijk aanmelden of zoek je meer info? Bezoek de website van Mme Bouquet.

Live muziek @ Café Loft

Live muziek in onze zaal of op het terras bij mooi weer, geserveerd met huisgemaakte hapjes en drankjes door Café Loft!

Programma

24 juni Madrigale

2 juli Vincent Janse

3 juli JWP Acoustic band

Borrelen tussen 15.00 en 18.00

Natuurlijk zorgt onze keuken voor lekker eten en drinken. Kom tussen 15.00 en 18.00 en voor €18,95 p.p. krijg je een selectie van onze ambachtelijke borrelhapjes én een drankje. Wil je blijven voor het diner? Dan ontvang je 10% korting! Reserveren kan door te mailen naar cafe@loftdenhaag.nl of bel naar 070-2253569.

Maak je verjaardagsfeest, bruiloft of borrel bij LOFT compleet met live muziek van Dear Francis! Deze vierkoppige band speelt bekende liedjes uit de top 2000, of welke er zeker in horen te staan. Met een compacte akoestische bezetting van gitaar, basgitaar, cajon en meerstemmige zang worden hits teruggebracht tot de essentie. Het brede repertoire van hits uit de jaren ’70 tot nu maakt het toegankelijk voor een breed publiek, jong en oud. De ideale band voor wie wil luisteren of juist lekker wil dansen. 

Meer info vind je op de website van Dear Francis. Wil je gelijk boeken? Stuur dan een mailtje naar info@dearfrancis.nl

Sapori d’Estate – Opening & Tasting weekend
Kom proeven van alles wat L.O.F.T. te bieden heeft!
2 – 3 juli van 12.00 tot 18.00

Voor dit speciale event verwelkomen we je in een prachtige yurt op het terras, om letterlijk en figuurlijk te proeven van alles wat L.O.F.T. te bieden heeft! Café Loft haalt alles uit de kast met een traditionele paella gemaakt door onze Spaanse chef, steenoven pizza’s door restaurant O’Pazzo te Rotterdam, vegan hapjes en huisgemaakte cakes. Beans & Dreams is natuurlijk van de partij met Fair Trade koffie en chocolade. Kom ook proeven van onze selectie L.O.F.T. wijnen, de eerste batch L.O.F.T. bier en delicatessen uit de Food & Gift Store. Behalve goed eten en drinken hebben wij nog meer te bieden: M.Y. Journey yoga & training voorziet jullie van info over lessen en workshops, en neem vooral een kijkje bij ons unieke verblijf en de voormalige kerkzaal. Beide dagen is er ook live muziek tussen 14.00 en 17.00: op 2 juli speelt Vincent Janse en op 3 juli speelt JWP Acoustic Band. 

Toegang per dag (incl. eten en drinken) is €19,50 en €9,50 voor kinderen vanaf 7 jaar. Betalen gaat ter plekke op de dag zelf. Boek van tevoren door ons te bellen op 070-2253569 of mail naar cafe@loftdenhaag.nl. Kom je naar Sapori d’Estate, dan dineer je dit weekend met 10% korting!

Wat de trainingen en yogalessen van Marijke en haar docenten zo bijzonder maakt? De combinatie van luisteren naar je lichaam én fit worden. Bij M.Y. Journey gaat het erom dat iedereen mee kan doen met de lessen: heb je bijvoorbeeld een zwakke enkel, wordt hier rekening mee gehouden zodat je tóch tevreden naar huis kan gaan over je training of yogales. Bij genoeg vraag wordt er ook buiten getraind, heerlijk nu het (langzaam maar zeker) mooier weer wordt, toch? Daarom kan je deze maand gebruik maken van de zomer deal: 2 maanden lang onbeperkt yoga & training voor maar €85. 

Bezoek de website van M.Y. Journey yoga & training voor meer informatie en bestellen.