THE UNTANGLED TALES

Er tin tin, sigri tin tin… Er was eens, lang geleden… Er werden verhalen verteld die iedereen kon horen, maar niet iedereen kon ze begrijpen. Talloze verhalen over de mythische spin Anansi die te maken kreeg met een tijger die zijn leven zuur probeerde te maken. Hoewel de spin fysiek zwakker was, was hij vaak in staat om de tijger te verslaan met zijn slimheid en sluwheid. Is dit echt maar een mythe? Deze verhalen, doorgegeven van Afrika naar Suriname, en van generatie op generatie, stelden de tot slaaf gemaakten in staat hun gedachten te delen zonder dat de plantagehouders wisten wat er werkelijk werd bedoeld. ⁠

Op dezelfde manier waren de Angisa’s die door vrouwen werden gedragen niet alleen mooie hoofddoeken: de ingewikkelde plooien bevatten verborgen verhalen en wijsheden die alleen gelezen konden worden door degenen die dat hadden geleerd.

Door middel van herinneringen en verbeelding visualiseert ‘The untangled tales’ de verhalen van Anansi-vertellers en de Angisa-folders, en de manieren waarop deze tradities ons in staat stellen een glimp op te vangen van de jaren van slavernij.

Michelle Piergoelam (Rotterdam, 1997) is kunstfotograaf, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze creëert visuele verhalen op basis van culturele mythes, dromen en herinneringen. Gedreven door nieuwsgierigheid naar haar Surinaamse achtergrond, is zij culturele verhalen, sprookjes en mythes gaan onderzoeken. Ze maakt bewust gebruik van inheemse legendes, geografie en antropologie om onderbelichte delen van de geschiedenis te behouden en te delen.

Wijn- en chocoladeproeverij
Zondag 19 december ‘21

Na de fantastische try-out begin 2020 kwam de lockdown… maar nu kan het weer! In samenwerking met Mme Bouquet presenteren we een heerlijke proeverij-workshop. Stef neemt je mee in de wereld van de makers van zijn heerlijke (biologische én Fair Trade) chocolades. Ada vertelt over de makers van Mme Bouquet’s wijnen. Samen begeleiden Stef en Ada je bij het proeven van verschillende wijn- en chocoladecombinaties. Wat werkt wel? Wat werkt niet? En wat voegen andere ingrediënten toe aan de smaakbeleving?

Na een pauze onder het genot van een glas wijn volgt de kers op de taart van deze middag: Onder Stef’s kundige begeleiding maak je wijnbonbons om thuis van te genieten – als ze dat redden!

Tijd: 14.00 tot 17.00
Locatie: koffie- en chocoladewinkel Beans & Dreams
Kosten: €35
Tickets bestel je hier.

Tantric Dance
Iedere 2e zaterdag van de maand
Eerstvolgende event is op 13 november 2021.

Tantric Dance is een speelse manier van ontdekken via dans, meditatie en contact. Het gaat om loslaten en leren de leiding te nemen, omdat je danst met een geblinddoekte partner. Door krachtig leiderschap te ontwikkelen en diepe overgave, kom je tot tal van ontdekkingen over jezelf en biedt het handvatten om beter te dansen met het leven. De ene keer vraagt het om
helder leiderschap, de andere keer het loslaten van controle. De zorgvuldige begeleiding en fijne sfeer zorgt er voor dat je snel mooie stappen maakt met deze verbindende dans.

Tijd: 14.00 tot 17.00
Locatie: de yogazaal bovenaan de trap aan de noordkant van de kerk
Kosten: €65 per (gelegenheids)koppel
Aanmelden: https://tantric.dance/nl/agenda/den-haag

Vragen? Stuur een mailtje naar rakesh@tantric.dance.

Tarot consult door Inner Light by Eve
Iedere eerste zondag van de maand

Op zondag 7 november en 5 december is Eva te gast voor Tarot lezingen in ons verblijf, L.O.F.T. STAY. Eva werkt met het ‘Zen Tarot’ dat zich richt zich op hier en nu en innerlijke bewustwording. De kaarten vertellen je niet wat of wanneer iets gaat gebeuren en wat je moet doen, maar geven je inzicht in de weg ernaar toe. Tijdens een Tarot consult kun je vragen te stellen over alles wat er speelt in jouw leven. Bij iedere kaart die jij trekt, krijg je uitleg over de betekenis en deelt Eva boodschappen die ze doorkrijgt. Een Tarot lezing is een bijzondere ervaring die vaak dieper doorwerkt. De verkregen inzichten nodigen je uit om dingen een plek te geven, oude patronen te doorbreken, belangrijke besluiten te nemen en je eigen richting te bepalen. 

Wil je meer inzicht in een bepaald thema, heb je verschillende vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

7 november en 5 december van 11:45-15:30
Kosten: 30 euro (individuele sessie van 45 min.)
Meer informatie: www.innerlightbyeve.nl
Aanmelding: via info@innerlightbyeve.nl

Sensual Divine Woman – Love Yourself
Zaterdag 16 oktober

Ervaar wat tantra voor jou kan doen en hoe het voelt om volledig van jezelf te houden. Een dag alleen voor vrouwen waarop wensen en behoeftes worden gedeeld: je gaat op zoek naar wat voor jou nodig is om je hart te openen en jezelf te omarmen, terwijl je je eigen sensualiteit onderzoekt. Op deze dag zullen we gebruik maken van Tantrische oefeningen, zoals meditatie, verbindingsoefeningen, cacaoceremonie, dans en andere bewegingstechnieken. 

Dit werk is voor jou wanneer:
… Je het gevoel hebt dat je moeilijk contact kan maken met jouw sensualiteit of het contact met jouw sensualiteit wil verdiepen;
… Je een laag zelfbeeld hebt;
… Je het gevoel hebt ‘vast’ te zitten en niet weet hoe je dit op kunt lossen;
… Je het moeilijk vindt om je emoties uit te spreken;
… Je moeite hebt met (het behouden van) relaties;
… Je meer wilt leren en werken met Tantra. 

Tijd: 12.30 tot 19.30 (deuren openen om 12.00)
Locatie: de yogazaal bovenaan de trap aan de noordkant van de kerk
Kosten: €99 (early bird tot 16 september met 50% korting!) Bring a sister: €77
Tickets: https://sensualdivinewoman.eventgoose.com/