Oana Tudose met iele world

De poëtische werken van Oana zijn gemaakt met wol uit de Roemeense regio waar zij is opgegroeid: doordat deze wol is te ruw om gebruikt te worden voor kleding wordt het normaal gesproken weggegooid of verbrand. Opgroeiend in het Roemeense Targu-Jiu, gelegen in de bergen, zag Oana vaak hoe de boeren de wol verbrandden op hun land. Om het ondergewaardeerde materiaal niet verloren te laten gaan, is Oana haar project iele world gestart. Het begon als een onderzoeksproject naar de mogelijkheden die deze wol bood, maar is intussen uitgegroeid tot een volwaardig, poëtisch kunstproject. Door zich te laten inspireren door de natuur waar zij tussen is opgegroeid en de rijke Roemeense folkore, maakt Oana de cirkel compleet.

De tentoonstelling is te zien in L.O.F.T. tot en met september 2021.

Bekijk de website van Oana Tudose

Cacao sharemonies

Eeuwen geleden gebruikten de Maya’s en Azteken uit Midden en Zuid-Amerika cacao al voor speciale ceremonies. Deze cacaocermonies waren bedoeld om je hart te openen en het geloof is dat rauwe cacao een helende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam. Kom op zaterdagavond 29 mei naar L.O.F.T. om het zelf mee te maken! 

De ceremonie bestaat uit het drinken van een cacaomengsel, meditatie, een klankbad, beweging/dans en contact met anderen in de groep. Alles natuurlijk onder professionele begeleiding van Serena du Bois, zodat je als deelnemer je volledig kunt overgeven aan de ceremonie. Serena maakt ook haar eigen ‘cacaodrank’ met kruiden en specerijen die passen bij het seizoen. Hiervoor gebruikt ze rauwe cacao die met respect voor mens en aarde geteeld is in Bolivia, Peru of Ecuador.

Ongeveer vier jaar geleden maakte Serena haar eerste cacaoceremonie mee, georganiseerd door een sjamaan uit Amerika die de cacaoceremonie toegankelijker wilde maken voor een groter publiek. Van haar heeft Serena dan ook alles geleerd over de cacaoceremonie, wat zij op haar beurt nu graag met jullie wil delen! 

Serena: “Met de cacaoceremonies wil ik mensen op een diepere laag met elkaar verbinden. Met een klankbad verdiep je je er nog meer in. Je hebt tijdens een ceremonie ook contact met anderen in de groep, het gaat om gerichte aandacht. Het gaat om authentiek zijn, jezelf kunnen zijn in een groep, te delen, of om je juist terug te houden.” 

Op zaterdag 29 mei is er nog plek om je aan te melden! De ceremonies vinden plaats in de yogazaal van Ajna Tempel Den Haag van 19.00u tot 22.00u (met uitloop). Deelname kost €45 p.p. en €85 voor stellen. Stuur een email naar info@awakingzensesmassage.com om je aan te melden.

Van 17 t/m 22 mei kan je bij ons terecht voor een workshop beeldhouwen! Een week lang ga je aan de slag met een eigen steen, onder de professionele begeleiding van Gaila Pander. De workshop zal plaats vinden aan het water naast onze verbouwde kerk. Een heerlijke plek om creatief bezig te zijn! Of je nu een beginner bent of een gevorderd beeldhouwer is geen punt: alle niveaus zijn welkom. Van elkaar valt namelijk ook een boel te leren. 

Praktische informatie 

De workshop is bedoeld voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Natuurlijk is de workshop geheel coronaproof: er wordt in de buitenlucht gewerkt op veilige afstand van elkaar. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een mondkapje, veiligheidsbril, handschoenen en eventueel regenkleding. De prijs voor de cursus bedraagt €275, inclusief frisdrank, koffie, thee en een lekkere lunch bij Café Loft! De steen zit hier niet bij inbegrepen, die is ter plekke verkrijgbaar en kost tussen de €17 en €45. Er is plek voor 7 deelnemers, dus wees er snel bij! 

Aanmelden kan via het formulier of mail naar info@gaila.nl. 

Voor meer info, bel Gaila op 06 27 17 25 83 of bezoek haar website: www.gaila.nl

Workshops Beans & Dreams

Nu er steeds meer versoepelingen zijn van de coronamaatregelen kunnen de koffie- en chocolade workshops langzaam weer van start gaan! Om je op te geven voor een workshop klik je hier om naar de website van Beans & Dreams te gaan. 

Workshop truffels maken
Zondag 4 juli van 12.00 tot 15.00 || €35 p.p.

Tijdens deze workshop leer je de befaamde rumtruffels te maken. Het tempereren van de chocolade en het maken van de vullingen, het doorhalen van de truffel en het coaten, alles komt aan bod. Uiteraard doorloopt Stef eerst het verhaal achter chocolade en hoe je van cacao tot chocolade komt. In totaal zijn ben je ongeveer 3 uur bezig en aan het eind neem je de zelfgemaakte creaties lekker mee naar huis!

Workshop Thuisbarista
Zondag 18 juli van 14.00 tot 16.00 || €35 p.p.

Deze workshop zorgt ervoor dat jij alles te weten komt over het maken van diverse koffiebereidingen voor thuis. Van filterkoffie tot mokka potjes tot espressomachines, alles komt aanbod. Stef laat je zien hoe je het beste de koffie kan zetten, geef tips and tricks en laat je zelf ook aan de slag gaan om de verschillende methodes uit te proberen. 

Wil je echt beter worden in latte art? meld je dan aan voor de vervolgcursus ‘Thuisbarista 2.0 – latte art’

Workshop Vulbonbons maken
Zondag 25 juli van 13.00 tot 16.00 || €35 p.p.

In deze workshop loop je samen met Stef de stappen om je eigen bonbons te maken. Decoreren van bonbons, het tempereren van chocolade en het maken van de vullingen, alles komt aan bod. Ook tijdens deze workshop vertelt Stef je het verhaal achter de chocolade. De workshop duurt ongeveer 3 uur en je zelfgemaakte creaties mogen mee naar huis!