Benefietconcert van het Vruchtencollectief voor gevluchte Oekraïners in de Vruchtenbuurt.
28 mei van 18.30 tot 20.30

Deze groep getalenteerde klassieke muzikanten uit de Vruchtenbuurt willen zo hun steentje bijdragen om te zorgen voor een warm welkom voor gevluchte Oekraïners die binnenkort in de Vruchtenbuurt komen wonen. Wil je alleen komen luisteren of meehelpen met een kleine donatie? Iedereen is welkom! 

Musici:
Wim de Jong, viool
David Goovaerts, viool
Justa de Jong, cello
Doron Nagan, contrabas
Liesbeth de Jong, klarinet
Nicolette Heerema, piano
Jaap Heins, zang

Madrigale Den Haag onder leiding van Enrico Ruggieri
Met driegangendiner van Café Loft
24 juni 18.00

Mantova I: Giaches de Wert
Madrigalen van Wert
Rore, Pallavicino
Gastoldi, d’India
Monteverdi

Madrigale Den Haag brengt madrigalen ten gehore van de meest vooraanstaande musicus in het Mantua van het midden van de 16e eeuw: Giaches de Wert. Hij stond bekend om zijn expressieve muzikale taal, grote contrasten en declamatorische stijl. Madrigale Den Haag richt haar repertoire op het Italiaanse madrigaal uit de 16e en 17e eeuw. Deze keer in L.O.F.T., de gerenoveerde Jeruzalemkerk in de Vruchtenbuurt in Den Haag, onder het genot van een driegangendiner verzorgd door Café Loft! 

Het madrigaal was het meest verheven en meest uitgevoerde wereldlijke muziekgenre aan de Italiaanse hoven in de renaissance. De MDH-programma’s verkennen de madrigaalstijlen die afkomstig zijn van Italiaanse hoven en hun vooraanstaande musici.

€45 p.p. inclusief het 3-gangendiner. Bel ons op 070-2253569 om te reserveren, of stuur een mailtje naar cafe@loftdenhaag.nl.

Sapori d’Estate
Kom proeven van alles wat L.O.F.T. te bieden heeft!
2 – 3 juli 

Voor dit speciale event wordt een prachtige yurt opgezet op het terras van Café Loft. Hier verwelkomen we je om letterlijk en figuurlijk te proeven van alles wat L.O.F.T. te bieden heeft! Denk hierbij aan cakes, snacks en pizzapunten verzorgd door Café Loft, Fair Trade koffie en chocolade van Beans & Dreams, verschillende wijnen en – met een beetje geluk – onze eerste batch L.O.F.T. bier! Maar behalve goed eten en drinken heeft L.O.F.T. natuurlijk nog meer te bieden, zoals de yogastudio M.Y. Journey, delicatessen en Fair Trade cadeaus, ruimte voor tentoonstellingen en ons verblijf. Dus of je al bekend met ons bent, juist meer wilt weten of gewoon lekker wilt eten en drinken – iedereen is welkom! 

2 juli 14.00-17.00 Live muziek van Vincent Janse
3 juli 14.00-17.00 Live muziek van JWP Acoustic Band

Toegang per dag (inclusief eten en drinken) is €19,50 voor volwassenen, €9,50 voor kinderen vanaf 7 jaar. Betalen gaat ter plekke op de dag zelf. Wil je zeker zijn van toegang? Boek van tevoren door ons te bellen op 070-2253569 of stuur een mailtje naar cafe@loftdenhaag.nl

Kom lunchen en dineren in een yurt op het terras van Café Loft!
27, 28 en 29 mei

Café Loft verwelkomt je in deze bijzondere tent met een glaasje prosecco of een ginger beer. Bel Café Loft op 070-2253569 om te reserveren, of stuur een mailtje op cafe@loftdenhaag.nl. Op zaterdag 28 mei kan je ook genieten van een (licht) klassiek benefietconcert binnen in onze oude kerk door het Vruchtencollectief.

Ben je nieuwsgierig naar de yurt of wil je meer info? Neem dan contact op met Sean Tarbot van Hague Made – Yurts & Sun sails op +31617589940.

Tentoonstelling Shanna M. Casey
Te zien vanaf 9 maart

Shanna (1996, Den Haag) beschrijft haar werkt als een visuele verkenning van ‘the soft primitive’, een concept gebaseerd op de rauwe en romantische kant van het leven. Ze experimenteert met (natuurlijke) ritmes en cycli, de menselijke ervaring, voorouderlijke herinneringen en het mystieke. Shanna’s proces behandelt zij als een ritueel, een middel waarmee zij voortbouwt op aloude kennis en verhalen.

Shanna’s tentoonstelling draait om het concept van gemeenschap. Als mens vinden wij zorg, veiligheid, liefde en transcendentie door contact met anderen. De oeroude traditie van het bijeenkomen heeft in verschillende vormen zijn weg gevonden in de moderne beschaving en nodigt uit om te herinneren wat het betekent om mens te zijn en open te staan voor anderen. 

Met verschillende media zoals schilderen en linodruk, en een visuele dans van het abstracte en figuratieve, nodigt Shanna’s werk je uit om je eigen wilde en zorgzame menselijke natuur te herinneren en het plezier van bijeenkomen met anderen. 

Wil je meer weten over Shanna’s werk? Bekijk dan haar website.

Live muziek @ Café Loft

Iedere 2e zondag van de maand: live muziek, huisgemaakte hapjes en drankjes bij Café Loft!

Programma

13 maart Band Valium

10 april Dear Francis

8 mei Band Valium

18 juni Vincent Janse

Borrelen tussen 15.00 en 18.00

Natuurlijk zorgt onze keuken voor lekker eten en drinken. Kom tussen 15.00 en 18.00 en voor €18,95 p.p. krijg je een selectie van onze ambachtelijke borrelhapjes én een drankje. Wil je blijven voor het diner? Dan ontvang je 10% korting! Reserveren kan door te mailen naar cafe@loftdenhaag.nl of bel naar 0648199926.

Workshop Beeldhouwen

Van 9 t/m 13 mei kan je bij ons terecht voor een workshop beeldhouwen! Je gaat aan de slag met een eigen steen, onder de professionele begeleiding van Gaila Pander. De workshop zal plaats vinden aan het water naast onze verbouwde kerk. Een heerlijke plek om creatief bezig te zijn! Of je nu een beginner bent of een gevorderd beeldhouwer is geen punt: alle niveaus zijn welkom. Van elkaar valt namelijk ook een boel te leren. 

Praktische informatie

De workshop is bedoeld voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een mondkapje, veiligheidsbril, handschoenen en eventueel regenkleding. De prijs voor de cursus bedraagt €275, inclusief frisdrank, koffie, thee en een lekkere lunch bij Café Loft! De steen zit hier niet bij inbegrepen, die is ter plekke verkrijgbaar en kost tussen de €17 en €45. 

Aanmelden kan via het formulier of mail naar info@gaila.nl. 

Voor meer info, bel Gaila op 06 27 17 25 83 of bezoek haar website: www.gailapander.nl

Maak je verjaardagsfeest, bruiloft of borrel bij LOFT compleet met live muziek van Dear Francis! Deze vierkoppige band speelt bekende liedjes uit de top 2000, of welke er zeker in horen te staan. Met een compacte akoestische bezetting van gitaar, basgitaar, cajon en meerstemmige zang worden hits teruggebracht tot de essentie. Het brede repertoire van hits uit de jaren ’70 tot nu maakt het toegankelijk voor een breed publiek, jong en oud. De ideale band voor wie wil luisteren of juist lekker wil dansen. 

Meer info vind je op de website van Dear Francis. Wil je gelijk boeken? Stuur dan een mailtje naar info@dearfrancis.nl

Workshop Grenzen voelen

Zaterdag 23 april 14.30-17.00

Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Heb je moeite met conflicten? Merk je vaak pas achteraf dat iemand over je grens is heen gegaan? In deze workshop gaan we ontdekken wat grenzen zijn, waar ze liggen en hoe je ze kunt herkennen. Door je bewust te worden van waar je grenzen liggen en deze duidelijk te communiceren kom je in je kracht te staan en kun je zelfvertrouwen opbouwen.

Kosten €35,-
inclusief thee 

Meer info & aanmelden:

https://www.myjourneyonline.nl/aanbod/yoga/workshops/grenzen-voelen