Workshops bij L.O.F.T.:

• Chocolade & wijn event

• Workshop beeldhouwen

• Cacaoceremonie

TENTOONSTELLING: KINDEREN VAN DE KOSTER

Op zondag 23 februari opent de tentoonstelling Kinderen van de Koster in L.O.F.T.: een fotografisch verslag van de sloop van de Allerheiligst Sacramentskerk.

Op 31 augustus 2008 werd de Allerheiligst Sacramentskerk aan de Sportlaan in Den Haag gesloten, vanwege teruglopend kerkbezoek. De kerk werd vervolgens voor verschillende doeleinden gebruikt, maar werd uiteindelijk gesloopt van november 2018 tot februari 2019. ⁠

De sloop is vastgelegd door fotograaf Annelies Schouten en in samenwerking met Birgitta Maes is deze fototentoonstelling ontstaan.

Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast de website van Annelies Schouten.

Voor meer info over de totstandkoming van het project, bekijk hier de Voordekunst campagne.

Cacaoceremonies

Binnenkort in de yogazaal, maandelijks op zaterdagavond! De cacaoceremonie opent de energiecentra, helpt je oude patronen te doorbreken, vergroot je gezondheid en verruimt het bewustzijn.

Het wordt wel vaker gezegd dat chocolade een stimulerende werking heeft. Rauwe cacao, wat nog een heel eind af staat van de zoete traktatie die wij kennen, werd eeuwen geleden in Midden en Zuid-Amerika al gebruikt tijdens cacaoceremonies. Deze ceremonies waren bedoeld om je hart te openen en het geloof is dat rauwe cacao een helende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Deelname kost €35 per persoon. De exacte data worden nog bekend gemaakt, dus houd deze pagina in de gaten!

Alvast inschrijven? Mail naar info@awakingzensesmassage.com

Workshop beeldhouwen

Heb je altijd al willen leren beeldhouwen, ben je op zoek naar een creatieve uitlaatklep, of wil je iets nieuws leren in je vakantie?

van 1 t/m 7 juni kan je bij ons terecht voor een workshop beeldhouwen! Een week lang ga je aan de slag met een eigen steen, onder de professionele begeleiding van Gaila Pander. De workshop zal plaats vinden aan het water naast onze verbouwde kerk. Een heerlijke plek om creatief bezig te zijn! Of je nu een beginner bent of een gevorderd beeldhouwer is geen punt: alle niveaus zijn welkom. Van elkaar valt namelijk ook een boel te leren.

Praktische informatie

Deelnemers worden door Gaila voorzien van een steen, maar een eigen steen meenemen mag ook. Voor beginners kan een harde steen echter wat lastiger te bewerken zijn. Het basisgereedschap zal aanwezig zijn, Zelf gereedschap meenemen mag natuurlijk ook.

De exacte kosten van de workshop worden nog bekend gemaakt. Houd de website hiervoor in de gaten!

voor Vragen of aanmelden:

gaila.pander@hotmail.com / 06 27 17 25 83

Chocolade en wijn event

Tijdens deze workshop leer je meer over het proeven van chocolade en wijn, hoe deze twee matchen én als kers op de taart maak je je eigen wijnbonbons!

Om te beginnen neemt Stef (Beans & Dreams) je mee in de wereld van de cacaotelers die aan de wieg staan van zijn chocolade. Je leert chocoladeproeven en hoe je daar proefnotities van maakt. Vervolgens vertelt Ada je meer over het werk van Mme Bouquet’s wijnproducenten en de essentie van ‘biologische wijn’ en biodynamische wijn’. Aan de hand van vier wijnen leert zij je de drie stappen van het wijnproeven.

Met deze kennis op zak match je 4 wijnen met 4 chocolades: door zelf te proeven bepaal je welke combinaties het beste werken. Dan volgt misschien wel het leukste van deel: het maken van je eigen wijnbonbons, met je eigen combinaties! Terwijl je creaties afkoelen geniet je van een heerlijk glas wijn. Als finishing touch versier je de bonbons en pak je ze in om er thuis van te genieten!

opgeven voor de workshop kan hier.