CURSUS BEELDHOUWEN
6 t/m 10 mei 2024

In samenwerking met Grand-Cafe LOFT organiseert de beeldhouwster Gaila
Pander ook dit jaar weer een creatieve beeldhouw-vakantie rond de vijver
van Café LOFT. Van 9.30 tot 14.00 uur (facultatief tot 16.00 uur) kan
je beeldhouwen onder haar leiding met onderbreking voor een lunch op het
terras. Aan het einde van de week heb je een beeld om mee naar huis te
nemen!

Heb je belangstelling?

  Dit is waar je rekening mee moet houden:

  Ø De beeldhouwvakantie is bedoeld voor volwassenen.

  Ø Zowel gevorderden als beginnende beeldhouwers zijn van harte welkom.

  Ø Het maximaal aantal deelnemers is 7.

  Ø De cursusprijs is Euro 260,–: dat is inclusief lunch, koffie, thee
en frisdrank, exclusief steen. Voor een steen (ter plekke aanwezig) moet
je tussen de tussen 15- en 45 euro rekenen.

  Ø De deelnemers zorgen zelf voor een mondkapje, veiligheidsbril,
handschoenen en zo nodig voor regenkleding. Alle gereedschap is
aanwezig.

Voor meer informatie en aanmelding 06-27172583 of info@gaila.nl.

  Dr. Gaila Pander / Pomonaplein 24 / 2564 XP Den Haag / T. 070 3259946 –
06 27172583 / E. gaila.pander@hotmail.com / website: www.gaila.nl

Kunst als spiegel van de alledaagse schoonheid
Marije van Rijswijk

Mijn grootste inspiratiebron is het materiaal waarmee ik werk. De laatste jaren zijn dat voornamelijk eierschalen. Ik ga op zoek naar de schoonheid, kwaliteit en kwetsbaarheden die het materiaal in zich heeft. Met de keuzes die ik tijdens het werkproces maak hoop ik deze krachten naar voren te brengen. Naast de esthetiek is voor mij de emotionele betekenis die in het werk schuilt een belangrijk deel van het kunstwerk. De kunstwerken die ik maak zijn abstract, maar roepen vaak allerlei associaties op. Ik ben benieuwd wat het werk bij u oproept.

L.O.F.T. ART

Onze kunstcommissie (bestaande uit Gaila Pander en Elizabeth Muilwijk) wil jonge beeldend kunstenaars als ook talentvolle amateurs ondersteunen, omdat het voor hen vaak moeilijk is om een betaalbaar podium te vinden. Daarom nodigen wij kunstenaars uit Den Haag en omstreken uit om te exposeren in de hoge in lichte ruimte van L.O.F.T.! 

Wil je meer weten over de voorwaarden en hoe je in aanmerking kunt komen? Neem dan contact op met Gaila of Elizabeth: gaila.pander@hotmail.com,
elizabethmuilwijk@gmail.com
of 06 27 17 25 83 (Gaila).

Over Gaila

Beeldhouwster Gaila Pander is opgegroeid in een kunstenaarsfamilie: kunstbeoefening is dan ook haar tweede natuur. In 1996 startte zij haar eigen atelier in Pijnacker. Dat werd in 2005 uitgebreid naar een tweede plek in de Provence, een luilekkerland van steen, waar zij nu enkele maanden per jaar verblijft. Toen Erik en Defne pal tegenover Gaila’s huis begonnen met hun werk aan L.O.F.T. was het contact snel gelegd. De oude fietsenstalling aan de noordkant van L.O.F.T. bleek een ideale plek voor het werken met steen, en werd al gauw Gaila’s nieuwe werkplaatsje! Het eerste beeldje dat hier gecreëerd is, is Pomona (de Romeinse godin van de vruchten), ter ere van de opening van L.O.F.T. Dit beeld is nu te vinden naast de zuidelijke ingang, waar je via het terras van Café Loft binnen komt. Gaila’s beeldhouwwerken zijn zowel figuratief als abstract en organisch gevormd; ook maakt zij penningen. Als het weer het toelaat, kan je haar aan het werk zien aan de rand van de vijver, waar zij van tijd tot tijd ook workshops beeldhouwen geeft. 

 

Onze eerste exposant is Remigius!

Voor LOFT schilderde hij een nieuw vijfluik, Het Gewicht van een Instituut, dat qua beeldrijm losjes is gebaseerd op Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. In dit werk figureren onder andere Paus Franciscus, Beyoncé, de heilige maagd Maria en Stephen Hawking. Het vijfluik is te zien vanaf 10 september in LOFT.

Onder zijn doopnaam Remigius schildert Remco Hazenbroek voornamelijk portretten, zoals dit zelfportret uit 2018. Hij werkt graag in serie, waar deze ‘Zeven Hoofdzonden’ een voorbeeld van is. Uitleg over deze serie zelfportretten over normen en waarden is te vinden op zijn website.

L.O.F.T. THE LAND OF FREE THOUGHT IS OOK DE PLEK WAAR IEDER DE VRIJHEID HEEFT OM ZIJN GEDACHTEGOED TE DELEN. WIJ VERHEUGEN ONS EROP OM ONZE RUIMTES EN WANDEN TE VERRIJKEN MET JULLIE KUNST! DE 16 METER HOGE WANDEN, 650 VIERKANTE METER OPPERVLAKTE EN NAAR VERWACHTING 150 BEZOEKERS PER DAG, BIEDEN GENOEG RUIMTE EN MOGELIJKHEDEN OM GEPASSIONEERDE KUNSTENAARS HUN VISIES TE LATEN DELEN.

ONZE KUNSTCOMMISSIE ORGANISEERT OOK REGELMATIG TENTOONSTELLINGEN IN DE ZAAL DIE WE DELEN MET CAFÉ LOFT. DIT HEEFT DE AFGELOPEN TIJD NATUURLIJK EVEN STIL GELEGEN, MAAR IS INMIDDELS WEER VAN START GEGAAN!