Tentoonstelling Britt Kleiberg
6 september tot 30 november

Meer lezen over Britt’s kunst kan op haar website.

L.O.F.T. ART

Onze kunstcommissie (bestaande uit Gaila Pander en Elizabeth Muilwijk) wil jonge beeldend kunstenaars als ook talentvolle amateurs ondersteunen, omdat het voor hen vaak moeilijk is om een betaalbaar podium te vinden. Daarom nodigen wij kunstenaars uit Den Haag en omstreken uit om te exposeren in de hoge in lichte ruimte van L.O.F.T.! 

Wil je meer weten over de voorwaarden en hoe je in aanmerking kunt komen? Neem dan contact op met Gaila of Elizabeth: gaila.pander@hotmail.com,
elizabethmuilwijk@gmail.com
of 06 27 17 25 83 (Gaila).

Over Gaila

Beeldhouwster Gaila Pander is opgegroeid in een kunstenaarsfamilie: kunstbeoefening is dan ook haar tweede natuur. In 1996 startte zij haar eigen atelier in Pijnacker. Dat werd in 2005 uitgebreid naar een tweede plek in de Provence, een luilekkerland van steen, waar zij nu enkele maanden per jaar verblijft. Toen Erik en Defne pal tegenover Gaila’s huis begonnen met hun werk aan L.O.F.T. was het contact snel gelegd. De oude fietsenstalling aan de noordkant van L.O.F.T. bleek een ideale plek voor het werken met steen, en werd al gauw Gaila’s nieuwe werkplaatsje! Het eerste beeldje dat hier gecreëerd is, is Pomona (de Romeinse godin van de vruchten), ter ere van de opening van L.O.F.T. Dit beeld is nu te vinden naast de zuidelijke ingang, waar je via het terras van Café Loft binnen komt. Gaila’s beeldhouwwerken zijn zowel figuratief als abstract en organisch gevormd; ook maakt zij penningen. Als het weer het toelaat, kan je haar aan het werk zien aan de rand van de vijver, waar zij van tijd tot tijd ook workshops beeldhouwen geeft. 

 

Onze eerste exposant is Remigius!

Voor LOFT schilderde hij een nieuw vijfluik, Het Gewicht van een Instituut, dat qua beeldrijm losjes is gebaseerd op Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. In dit werk figureren onder andere Paus Franciscus, Beyoncé, de heilige maagd Maria en Stephen Hawking. Het vijfluik is te zien vanaf 10 september in LOFT.

Onder zijn doopnaam Remigius schildert Remco Hazenbroek voornamelijk portretten, zoals dit zelfportret uit 2018. Hij werkt graag in serie, waar deze ‘Zeven Hoofdzonden’ een voorbeeld van is. Uitleg over deze serie zelfportretten over normen en waarden is te vinden op zijn website.

L.O.F.T. THE LAND OF FREE THOUGHT IS OOK DE PLEK WAAR IEDER DE VRIJHEID HEEFT OM ZIJN GEDACHTEGOED TE DELEN. WIJ VERHEUGEN ONS EROP OM ONZE RUIMTES EN WANDEN TE VERRIJKEN MET JULLIE KUNST! DE 16 METER HOGE WANDEN, 650 VIERKANTE METER OPPERVLAKTE EN NAAR VERWACHTING 150 BEZOEKERS PER DAG, BIEDEN GENOEG RUIMTE EN MOGELIJKHEDEN OM GEPASSIONEERDE KUNSTENAARS HUN VISIES TE LATEN DELEN.

ONZE KUNSTCOMMISSIE ORGANISEERT OOK REGELMATIG TENTOONSTELLINGEN IN DE ZAAL DIE WE DELEN MET CAFÉ LOFT. DIT HEEFT DE AFGELOPEN TIJD NATUURLIJK EVEN STIL GELEGEN, MAAR IS INMIDDELS WEER VAN START GEGAAN!