Hoi ik ben Marijke, het gezicht achter M.Y.journey.

Yogadocent en personal trainer. Fanatiek sporter en 20 jaar full time werkzaam geweest in de horeca en daarnaast als personal trainer en docent in verschillende groepslessen. Ik ben gek op reizen, altijd bezig of onderweg, het liefst naar bestemmingen ver weg, of met mijn motor wat dichter bij huis. Ik zie het leven als een reis, één zonder eindbestemming met wisselende routes naar verschillende tussenstops.

Ik had totaal geen interesse in yoga, vond dat veel te rustig en zweverig, niks voor mij, want ik wil knallen en moet mijn energie kwijt. Mijn kijk op yoga veranderde toen ik in 2015 voor mijn werk startte met de opleiding voor Power Yoga docent, en er dagelijks mee bezig was. Ik kon niet langer ontkennen dat yoga ook bij mij positieve effecten had en helemaal niet rustig was of zweverig.

Na het afronden van de opleiding ‘betrapte’ ik mezelf erop dat ik steeds vaker vrijwillig op de mat stapte en deel nam aan yoga lessen. Niet meer voor werk of mijn opleiding, maar voor mij, gewoon omdat ik daar zin in had.

Mijn interesse in yoga en de verschillende stijlen groeide, ik kwam in aanraking met vinyasa yoga en wilde na één les gelijk niet meer zonder. Ik had gevonden wat ik zocht : ontspanning met actief bezig zijn EN de connectie tussen de mat en het dagelijkse leven. De flow en het ritme in vinyasa door de vloeiende overgangen en het verbinden van adem en beweging, de flow en het ritme van mijn leven, beide wisselend en continue in beweging.

Yoga brengt rust in mijn leven en altijd drukke hoofd, zorgt ervoor dat ik beter naar mijn lichaam luister, soms een stap terug doe en rust neem. Heeft mij leren loslaten en accepteren. Is een spiegel maar ook een plek van thuiskomen, bezinning, een moment voor mezelf. Een cadeau dat blijft geven in de vorm van een reis die nooit eindigt. Een reis voor mezelf, met mezelf, naar mezelf.

Mijn kennismaking met yoga en meditatie en de daarbij komende rust in mijn hoofd, hebben er ook voor gezorgd dat ik anders ben gaan trainen. Altijd maximaal gaan, 100% want minder is niet goed genoeg en voluit knallen ongeacht de spierpijn of vermoeidheid, hebben plaats gemaakt voor luisteren naar mijn lichaam, de training aanpassen waar nodig en soms gewoon een dag overslaan omdat mijn lichaam dat aangeeft.

Yoga en fitness zijn voor mij met elkaar verbonden, het één versterkt/verbeterd het ander. Beide zijn onderdeel van mijn dagelijkse routine, mijn ritme, mijn flow, mijn REIS.

We zijn allemaal verschillend, hebben een ander vertrekpunt en leggen een eigen route af naar een persoonlijke bestemming.

Mijn reis en alles wat ik onderweg ben tegengekomen, komen samen in M.Yjourney om in mijn lessen en trainingen jou te ondersteunen, motiveren en inspireren op JOUW reis. Soms uitdagend maar altijd met aandacht voor het lichaam en techniek.

Hopelijk tot snel, so i can take you on a journey!!

Liefs Marijke